maymer, ja polecę Ojca Daniela i Patryka - pana Andrzeja z firmy Guliwer - zawsze profi wychodzily fury spod pędzla jego firmy Pracuje tam niejaki Cudak - świetny blacharz a i lakiernicy nie odbiegają w swoim fachu.
Ceny - no jak kto lubi - mogę zapłacić i 1100 zł za 3 elementy + przejscie na drzwiach - ale zaplacilem 1400 bo wiem, że nie będę się później wiecznie wk...iał.
dzięki za namiar przede wszystkim ma być dobrze, żebym raz na zawsze zapomniał o temacie, a dobrze bardzo rzadko idzie w parze z tanio
Witam
Przez ostatnie 8 sezonów użytkowałem Buderus Logamax U024-24 K + programator CM27. Niestety nie mam za dobrych doświadczeń z tym kotłem. Postanowiłem go wymienić przed zimą.
Co radzicie kupić?
Miejsce użytkowania to 100 m2 mieszkanie w starej kamienicy.
Zależy mi żeby był z programatorem tygodniowym. Interesują mnie koszty serwisowania i części. Mogę zapłacić więcej za zakup ale nie chce wzywać co rok serwis do usterek.
Doradźcie coś. Konkretne modele.
Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
mlac, też mogę polecić Ci viessmanna. Też mam vitodenasa tylko 100 i 2 lata całkowicie bezawaryjne. Serwis roczny kosztuje mnie 150zeł - rozkręcanie odkurzanie, płukanie i jeszcze jakieś tam duperele.
Sterownik możesz sobie podłączyć dowolny (no prawie każdy, są grupy co nie robią z tym piecem).
Jak ma być na kabel to polecić mogę digitime 900 - http://digitime.pl/media/Karta%20DT-900.pdf
niedrogi, bardzo czytelny i prosty w obsłudze. Kilka programów, ustawianie całego tygodnia dowolne godziny, dowolne temp. Ja za niego płaciłem ok 140 zł 2 lata temu.
Słuchajcie przeglądnąłem Wasze propozycje ale ja potrzebuje kocioł dwufunkcyjny z otwartą komorą a wszystkie Wasze to kondensacyjne. U mnie nie ma możliwości kondensacyjnego bo musi być w łazience w mieszkaniu.
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
Mam w domu dwu-funkcyjny Nectra czy jakoś tak (modelu nie pamiętam) , od 12 lat tylko service co rok, ostatnio wymieniłem ten drucik co kontroluje czy jest płomień czy nie, a tak to spokój.
Sąsiad zaś ma Junkersa i strasznie narzeka ,szczególnie na koszt serwisowania, to co jest in + dla Junkersa to fakt, że chodzi ciszej od mojego.
mlac, A do kondesatu nie masz masz mozliwosci wypuszczenia komina?? Czy to kamienica w ktorej nic sie nie da, bo nie 8) Moze warto rozwazy jednak taka opcje, ktora ma wyzsza sprawnosc
Junkers właśnie słyszałem że drogi w serwisie a wcale nie taki bezawaryjny.
Co do przeróbki na kondensacyjny to wiesz pewnie wszystko się da tylko jaki to ma sens i ile będzie kosztowało?
Mieszkanie na drugim pietrze w czteropiętrowej kamienicy z 1938 roku. Łazienka w środku budynku.
A ma ktoś Ariston ?? np. Ariston Genus 24 CF albo tańszy Clasic
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
Ja ma junkersa, modelu nie pamiętam ale moge sprawdzić. piec mam rok czasu, ale sąsiedzi mają identyko już 4 lata i nie narzekają. odnośnie serwisu nie wiem ile kosztuje nigdy nie przychodził do mnie. Piec jest dwu funkcyjny z zamiknięta komora spalania i podłączony mam do niego programator primadom za programator dałem 200zł czy coś koło tego. Natomiast szfagier ma tez takiego junkersa tylko starszy model i 7 lat nic nie robił przy nim, a po siedmiu latach przyszedł koleś i wymienił jakąs baterię od zapalarki i przeczyścił cos tam bo słabo się zapalał piec ale mówił że to zalezy od wody. Puki co wrażenia mam dobre z użytkownia. Mam go zabudowanego co prawda ale wygląda ładnie ma wyświetlacz cyfrowy i jest mały i dość cichy.
szukaj takiego co ma metalowe podzespoły. teraz firmy idą na łatwiznę i pewne części zastępują tworzywem - porażka :-///
wymieniałem ostatnio podgrzewacz do ciepłej wody i okazało się, że wszystkie markowe miały zespół wodny z tworzywa. BERETTA miała metalowy i taki zakupiłem, w dodatku był najtańszy, a produkcja w Toruniu /trzeba wspierać gospodarkę/ :-)
ja mam aristona i nie polecam, awarie srednio 2 razy w roku no i drogi serwis, mam tez kocioł victoria bardzo prosty i łatwy w obsłudze. Ten moge polecic z czystym sumieniem niestety jest tylko z otwartą komorą spalania.
Komentarz